Generationsskifte i Glommersträsk: Bröderna Christoffer och Björn Lidén driver numer Lidéns snickeri, tillsammans med tredje brorsan Jörgen (silens partner). Foto Kent Norberg.
Generationsskifte i Glommersträsk: Bröderna Christoffer och Björn Lidén driver numer Lidéns snickeri,  tillsammans med tredje brorsan Jörgen (silens partner). Foto Kent Norberg.

Lidéns snickeri Glommersträsk generationsväxlar

2019-11-14 13:45

Lidéns snickeri, Glommersträsk, är mitt uppe i en generationsväxling:
-Farfar Lennart startade firman 1955 och nu blir mina bröder och jag tredje generationen att driva verksamheten vidare, säger Björn Lidén.

Alla papper är påskrivna och generationsskiftet blir officiellt vid årsskiftet.
De andra bröderna heter Christoffer och Jörgen. Den senare har redan ett fulltidsarbete i Arvidsjaur, men kommer tills vidare att vara en så kallad "silent partner".

-Pappa Erik och farbror Lars har redan gått i pension. Så nu driver vi företaget, även om pappa är in titt som tätt, ler Christoffer.

Tredje generationens bröder tror att det blir tuffare och tuffare konkurrens med lågprismärken. Men att det fortfarande finns de som vill satsa på kundanpassade kök och badrum. Tanken är att hjälpas åt på alla fronter:
-Det är bra att vi kan allt i fabriken och inte blir stående om någon av oss blir sjuka, eller måste resa bort.

Maskinparken ska bytas ut och på så vis moderniseras successivt. Vidare finns förhoppning om att kunna anställa ytterligare en personal i framtiden:
-Tidigare har orderingången varit årstidsbaserad. Mest vid jul- och nyår. Men nu kan kan beställningarna droppa in när som helst under året, säger Björn.

Något som man nu ska satsa på är marknadsföring!
-Lidéns snickeri har aldrig marknadsfört sig förr... Det har liksom inte behövts. Men ska vi kunna satsa, leva vidare och dessutom kanske anställa någon fler - ja, då behöver även vi synas i bruset. Vi är intresserade av att lära oss mer på den fronten, säger bröderna.


Skriv ut: