Nordelektro och Comfort = sant. Foto Kent Norberg.
Nordelektro och Comfort = sant. Foto Kent Norberg.

Multidisciplinära Nordelektro erbjuder: El, vvs och plåt

2024-03-15 10:01

Nordelektro har byggt om, byggt till och renoverat lokalerna på Järnvägsgatan. Dessutom har de slagit sig ihop med Comfort och Storfort plåt:
-Vi är multidisciplinära inom el, vvs och plåt, det är inte helt vanligt i branschen, säger Nordelektros koncernchef Mattias Broman.

Det är en stor koncern som finns över hela landet, men som enligt Mattias har kvar det lokala engagemanget. I Arvidsjaur med kunder som exempelvis; Fortifikationsverket och hisservice till bland annat kommunen.

Att vara multidisciplinära är en fördel vid anbudsförfarande:
-Jag hoppas att vi kan vara med och konkurrera om jobb när mycket nu ska Natoanpassas.

Marianne Holmström tycker att Comfortbutikens flytt från Ugglanhuset till samarbetspartnern Nordelektro, på Järnvägsgatan, blivit ett lyft. Foto Kent Norberg. 

Sammanslagningen har uppenbarligen blivit en nystart för alla parter. Marianne och Elina Holmström, Comfort, tycker att det blivit ett lyft i nya och fräscha lokaler med "fantastiska kollegor":
-Det är roligt att tillhöra ett större sammanhang och nätverka. Jag tror att alla håller med!Övertagandet från Erik Karlsson, Umeå (Lundströms El) skedde maj 2019. Senaste 1,5 åren har omfattande ombyggnationer genomförts till en kostnad av 3,5 miljoner kronor. Bland annat övernattningsrum, kontor, butik med mera. Lastbryggan har dessutom avlägsnats och i lokalen innanför hittar vi elektrikern och arbetsledaren Glenn Bjuhr, som fått ett nytt stort lagerutrymme:
-Det här är bra! Sammanslutningen har även bidragit positivt planeringsmässigt vid morgonmötena.

Elektrikern/arbetsledaren Glenn Bjuhr är nöjd med sammanslagningen och de nya större lokalerna. Foto Kent Norberg.

På fredagsmorgonen hölls ett frukostmöte med näringsliv och kommun för att informera om verksamheterna. Koncernchefen Mattias Broman, bor utanför Skellefteå, var imponerad över intresset:
-Vårt fikarum räckte ju knappt till! I Skellefteå kommer sällan ens hälften så många på företagsmötena.

Frukostmötet fick veta att verksamheten i Arvidsjaur sysselsätter totalt 25 personer på heltid, Storfort plåt inräknat. Varav 7 köpt in sig som delägare. Öppettiderna är 07-16.00:
-Men vi försöker att vara så flexibla som möjligt för vi vill kunna vara en lokal långsiktig partner. 
Även ett showroom planeras för att kunna visa upp olika lösningar inom el/belysning, vvs och plåt.


Delar av frukostmötet på fredagsmorgonen. Foto Kent Norberg.

Platschefen Pierre Yttergren slog ett slag för övergången från fossildrivna bilar till el. Av koncernens totalt 100 fordon är 80 elbilar:
-De fungerar över förväntan upp till -40 grader. Egentligen är det då som de är som bäst, eftersom de startar direkt och vämen i kupén kommer snabbt. 

Koncernen är positivt inställd till att ta emot studerande som behöver praktik:
-Gör man praktik hos oss är det nästan garanterat jobb efteråt, säger Mattias som gärna sett mer samarbete mellan näringsliv och skola.

Koncernchef Mattias Broman, Ånäset och platschef Pierre Yttergren, Arvidsjaur, berättade om Nordelektros resa hittills i Arvidsjaur och deras framtidsplaner. Foto Kent Norberg.

Han säger vidare att det pågår dialoger men att det skulle behövas mer "verkstad":
-Absolut, helst någon som pekar med hela armen!

Framtiden då?
-I södra landsdelen ser vi en konjunkturnedgång i branschen. Men i Norr- och Västerbotten är det raka motsatsen. Vi vill fortsätta att växa och attrahera ungdomar att stanna kvar på orten, avslutade Mattias och Pierre frukostmötet.


Skriv ut: