100 nya snöskotrar levererades under måndagen till Försvarsmakten. Mats CarlssonKommunikatör I 19.
Under måndagen levererades 100 nya snöskotrar till Försvarsmakten. Foto Mats Carlsson, FM I 19.

Nya snöskotrar till K4

2021-11-24 08:24

Måndagen 22 november levererade FMV 100 nya snöskotrar till Försvarsmakten. Det var en stolt general Mikael Frisell som efter blott två år efter att processen startade kunde leverera två nya snöskotersystem till Försvarsmakten vid en enkel ceremoni på K 4.

En process som har engagerat försvarsmaktsanställda från I 19 och K 4 i norr till K 3 i Karlsborg. Försvarsindustrin har lyssnat och anpassat skotrar och kälkar för att klara högt ställda krav och behov.


Överste Teddy Larsson, chef K4 och general Mikael Frisell i samband med överlämningen av 100 ny snöskotrar på K 4. Foto Mats Carlsson, I 19. "Hundra nya skotrar kommer ge en enorm förmågeökning för jägarbataljonen och fallskärmsjägarskvadronen i Karlsborg", sa brigadgeneral Mikael Frisell, chef för armémateriel vid FMV.

De specialanpassade modellerna Lynx 69 Ranger Army och Lynx Boondocker Army ger Försvarsmakten förmågan att förflytta små förband med mycket utrustning långa sträckor, och dessutom göra det utan att lämna stora spår vilket minskar behovet av signaturanpassning.

K 4 tackar FMV och försvarsindustrin och ska sätta maskinerna på prov för att säkerställa att de är lika kärva och pålitliga som jägarsoldaterna!Mats Carlsson
Kommunikatör I 19


Relaterade Länkar

Skriv ut: