Skolan börjar enligt schema tisdagen den 12 januari, med fortsatt distansundervisning. Foto Pixabay.
Skolan börjar enligt schema tisdagen den 12 januari, med fortsatt distansundervisning. Foto Pixabay.

Välkomna tillbaka till en ny termin på Sandbackaskolan

2021-01-05 08:58

Skolan börjar enligt schema tisdagen den 12 januari. Vi hoppas att jullovet varit lugnt och behagligt och att vi alla följt myndigheternas råd om social distansering, så långt som det bara varit möjligt.

Tyvärr är det så att coronan även fortsättningsvis hindrar oss från att träffas i den omfattning som vi skulle vilja. Det gör att distansundervisningen till stor del kommer att fortsätta enligt de rutiner som rådde före ni gick på jullov.

Ni börjar därför vårterminen med att ha distansundervisning i alla de teoretiska kurser som ni har enligt schema, om inte andra instruktioner temporärt utgått/utgår från undervisande lärare, specialpedgog eller skolledning.

Undantaget är undervisning för elever inom språkintroduktionsprogrammet, gymnasiesärskolan och träningsskolan. Dessa grupper kommer att ha sin undervisning i Sandbackaskolans lokaler. Dessutom kommer vi ta in elever till Sandbackaskolan när det gäller:

· praktiska moment som inte kan skjutas upp,

· andra examinationer som inte går att genomföra på distans,

· att stötta elever som bedöms vara sårbara vid distansundervisning

Obs!
Vi kan komma att justera dessa anvisningar utifrån gällande smittskyddsläge och förändrade rekommendationer från myndigheterna, så håll koll på din mail så att du inte missar viktig information.

Det är mycket viktigt att vi alla hjälps åt att följa dessa reglerna med distansering; dels av respekt mot andra klasskamrater och personal på skolan men dels även mot dig själv.

Om utvecklingen går åt rätt håll återgår vi till vanlig fysisk undervisning måndagen 25 januari enligt schema. Huruvida det blir så, eller om det blir några andra förändringar, kommer att framgå av framtida mail.

Och åter igen – välkomna tillbaka till gymnasiet, även om en stor del av tiden till en början kommer att ske på distans!

// Mvh Skolledningen Sandbackaskolan.


Skriv ut: