På fredagseftermiddagen landade det första i raden av 18 charterflighter från Köln till Arvidsjaurs flygplats, i vinter. Foto Kent Norberg.
På fredagseftermiddagen landade det första i raden av charter från Köln till Arvidsjaurs flygplats, i vinter. Foto Kent Norberg.

Turister från Köln landade i Arvidsjaur!

2020-01-09 11:55

I fredags 17/1 startade en ny flyglinje mellan Köln och Arvidsjaurs flygplats. Fredagar och måndagar fram till 16 mars kommer flighterna att pågå:
-Fantastiskt! var det första ord som många sa när de klev av planet i Arvidsjaur.

Det är flygbolaget Eurowings som flyger charter på uppdrag av researrangören Pro Sky. 

Michael Rölle är Key Account Manager på Pro Sky och ansvarig för den nya flighten till Arvidsjaurs flygplats.

Varför vill ni flyga till Arvidsjaur och Svenska Lappland?
-Huvudanledningen är att vi är de enda som erbjuder nonstop-flyg från Köln och Stuttgart. Både är avreseplatser med stor efterfrågan. 

Anna Wiegand och Goran Spasic, Frankfurt, flög från Köln till Arvidsjaurs flygplats. "Det är första gången vi är i Sverige. Det blev ett snabbt beslut att åka när vi såg den här möjligheten. Nu ska det bli spännande att se Lappland i fyra dagar. Vi åker hem på måndag" sa paret.

 


Johan och Martin Lundgrens renar blev snabbt populära för turisterna.
Kön till flygplatsens ankommandehall i Arvidsjaur ringlades sig långt ut på baksidan under fredagseftermiddagen. Totalt fem flygplan landade nästan samtidigt från Fly Car/TUI (3) och Pro Sky/Eurowings (2). 


Johan Lundgren och hans ren var populära bland såväl turister som flygpersonal. Foto Kent Norberg.

Rölle berättar varför svenska Lappland är intressant för deras resenärer:
-Tre timmar till Europas sista vildmark är inte en lång flygtid. Arvidsjaur erbjuder optimala klimatförhållanden under kalla förhållanden. Därför är kommunen intressant för tre målgrupper: Fordons- och komponentindustrin, leverantörer av körupplevelser på is samt researrangörer som erbjuder oförglömliga stunder i snölandskapet.

Bröderna Johan och Martin Lundgrens renar var ett populärt inslag på när turistchartern från Köln landade på Arvidsjaurs flygplats.

Michael Rölle säger vidare att tidigare fanns ingen avreseflygplats i västra Tyskland för direktanslutning till Arvidsjaur, trots att det efterfrågades:
-Vi visste att en anslutning från centralt belägna Köln skulle vara av intresse för hela området, även från Holland. Med den här nya linjen kan vi erbjuda helt nya möjligheter.  
Researrangören Fly Car har flugit under 20 år till Arvidsjaur med biltestpersonal, turister och eventföretag som gjort regionen känt i Tyskland. 


Fly Car landade med tre plan i fredags. Bland annat flygbolaget TUI har de senaste åren anlitats för flighterna till Arvidsjaurs flygplats. 

Ett tiotal bussar stod uppradade vid Arvidsjaurs flygplats för att ta turister och även fordonsingenjörer ut till de olika faciliteterna. Foto Kent Norberg.

 "Härligt med snö. Det är så friskt i luften. Ett fint mottagande" sa den här turisten.


Skriv ut: