Lets Go Kids och efterföljande
Lets Go Kids och efterföljande "skumdisco", var några av höjdpunkterna på Let´s go Arvidsjaur 2019. Foto Kent Norberg.

Sammanfattning av Let´s Go Arvidsjaur 2019

2019-09-10 10:27

Let's Go-gruppen är en ekonomisk förening som har som sitt främsta mål att bygga arrangemang och mötesplatser för kommunens innevånare och besökare.

Arrangemanget Let's Go Arvidsjaur är en mix av utställare och arrangörer i form av föreningar, byar, handlare, krögare, entrépenörer, kommunen och församlingen i samverkan - där var och en svarar för sina event. Arvidsjaurs kommun tillhandahåller arenan och projektledning, som knyter samman de olika eventen till en enhet.Idrottsmässan 1952. Foto Norran.

Viktigt för Let's Go-gruppen är att bygga vidare på den entusiasm som A-Smällen genererade 1980-2000-talen, Nattivalen 1990-talet, Idrottsmässan 1960-70-talen samt Barnens dag 1940-50-talen hade.


Barnens dag, paraden 1940-tal. Foto Norran.


Nattivalen, "Fiskejippot" med stockpaddling på Nyborgstjärnen. Foto Norran 1966.

 
A-smällen, Storgatan i Arvidsjaur. Foto Kent Norberg 2007 och 2014.


Sommaren 2019:
Arrangemanget besöktes av uppskattningsvis 16000-17000 personer, i ett åldersspann från 1 till + 90 år:
-Det var några tusen fler gentemot fjolåret, trots det dåliga vädret, summerar Wayne Rahm, projektledare.

Viktigt med Let´s Go Arvidsjaur är att så många organisationer, föreningar och företag som möjligt ska känna sig välkomna att delta. Oavsett var i kommunen de har sin egentliga verksamhet.

 

-Tanken är att det, förutom att bidra till att skapa en trevlig nöjeshelg i kommunen för alla åldrar, också ska möjliggöra att organisationer, företag och föreningar får visa upp sig. Och på så sätt kunna locka till sig nya medlemmar/kunder besökare och liknande.

Några exempel på event som anordnades sommaren 2019:
Prideparad, Water Cross SM, Nattivalen, Bamsegympa, Let's Go Kids, fisketävling, artistuppträdanden, gatuhandel, Strongman SM, konstutställning, allsång...

 

-Det arrangemang som kändes extra varmt om hjärtat för oss i Let's Go-gruppen var Let's Go Kids (arrangerat av resurscentrum/kultur & fritid) med cirka 1100 barn besökte och arbetade i den fantastiska barnstaden. Vi har redan nu blivit kontaktade av företagare som vill vara med och sponsra Let's Go Kids 2020 samt att ett samarbete med Vilda Kidz kommer att inledas inför nästkommande sommar.

-Vi lyfter även upp Prideparaden (arrangerat av Arvidsjaur Human Pride) med runt 500-600 deltagare. Ett viktigt arrangemang som vi ser kommer att bli en tradition under Let's Go dagarna.

Framtiden
Stärkta efter sommarens lyckade arrangemang har vi inget annat att säga än välkommen till Let's Go Arvidsjaur sommaren 2020.


Skriv ut: