Utökad information ska underlätta för egna brunnsägare

2022-10-28 10:24

Pressmeddelande från Livsmedelsverket:

Nu blir det lättare för alla med egen brunn att förstå sina vattenprov och ha koll på det egna dricksvattnet. Livsmedelsverket har tagit fram utökad information om dricksvatten med möjlighet.

Livsmedelsverket har tagit fram utökad information om dricksvatten med möjlighet att söka på enskilda ämnen i vattnet.
- Vi vet att det här är efterfrågat av många eftersom det kan vara svårt för den med egen brunn att ha koll på vattnets kvalitet. Ungefär två miljoner människor i Sverige får sitt dricksvatten helt eller delvis från egen brunn, säger Åsa Rosengren, rådgivare.

Ett rent dricksvatten är en förutsättning för att vi ska må bra. Många människor i Sverige – ungefär två miljoner – får sitt dricksvatten från egna brunnar eller andra typer av små dricksvattenanläggningar för privat bruk. Det är då fastighetsägaren själv som har ansvar för kvaliteten på hushållets dricksvatten och för att vattnet räcker.

- Vi vet att många med egen dricksvattenförsörjning tycker det är svårt att veta man ska göra åt problem med dricksvattnet. Därför har vi nu tagit fram både nya webbsidor och en mer utförlig faktaskrift, säger Åsa Rosengren, rådgivare på Livsmedelsverket.

Läs mer på Livsmedelsverkets egen hemsida


Skriv ut: