Sport- och simhallsbygget: "Nu är vi äntligen igång"

2023-05-11 10:51

Josefin Hermansson NCC, kommunalrådet Lasse Forsgren, Daniel Ödling NCC och Åsa Andersson, samhällsbyggnadschef, tar första officiella spadtagen för byggnationen av nya sport- och simhallen. Foto Kent Norberg.

På torsdagsförmiddagen genomfördes en enkel ceremoni för igångsättandet av nya sport- och simhallen, i Arvidsjaur:
-Jaaa, nu är vi äntligen igång med bygget! sa Daniel Ödling, avdelningschef på NCC, och tog tillsammans med kommunalråd, samhällsbyggnadschef och kollega ett rejält symboliskt spadtag.

Kommunalrådet Lasse Forsgren inledde ceremonin med ett tal där han hälsade alla välkomna till "denna stora händelse" och "kommunens största projekt hittills". 

Diskussionen om ny sim- och sporthall har pågått under många år. Beslutet om att bygga togs till slut hösten 2022, där alla politiska partier var eniga om behovet:
-Det är 60 år sedan nuvarande badhus byggdes. Att vi satt spaden i jorden i dag betyder att kommunen säkrar aktiviteter för våra barn och barnbarn, sa kommunalrådet.

Daniel Ödling, NCC, berättade att de skräddarsytt planen för hur just Arvidsjaurs sim- och sporthall ska utformas för att möta behoven och framtidens krav:
-Det här projektet är ytterligare ett exempel på att det är i norra landsdelen utvecklingen sker. I den omställningen är det också viktigt att våra kommunala anläggningar och samhällsfastigheter följer med i utvecklingen. Anläggningen i Arvidsjaur är ett bra exempel på att hela Sverige ska leva, sa Ödling och framhöll vikten av transparens i sådana här komplexa projekt.

  • Projektet skapar omkring 50 arbetstillfällen på plats.
  • Budget: 280 miljoner kronor.
  • När bygget är klart, omkring hösten 2025, kommer gamla Centrumbadet att rivas.


Så här kommer fasaden att se ut när nya sport- och simhallen är klar. Foto Kent Norberg.

Arvidsjaurs kommunalråd Lasse Forsgren hälsade alla välkomna till "första spadtaget" av sport- och simhallsbygget. 

Skolelever fick också varamed och ta spadtag för ny sport- och simhallen.

Vy över sim- och sporthallsbygget i Arvidsjaur. 

Så här såg det ut när badhuset byggdes 1962-1963, i byggnaden finns både sporthall och simbassäng. År 1994 renoverades byggnaden och ett äventyrsbad kom till samt döptes till Centrumbadet. Foto Norran.


Skriv ut: