Donald Eklund företag AMA (Arvidsjaur Mark & Asfalt), har köpt hela före detta
Donald Eklund företag AMA (Arvidsjaur Mark & Asfalt), har köpt hela före detta "intersporthuset" och satsar nu på att öppna Sportringen i Arvidsjaur. Foto Kent Norberg.

Sportringen öppnar i Intersports tidigare lokaler!

2020-06-04 08:24

Från och med i sommar kan Arvidsjaursborna glädjas åt att återigen få en sportbutik! Det är en lokal kraft som står bakom satsningen:
-Det känns otroligt bra att kunna erbjuda medborgarna en sportbutik! säger Donald Eklund vars företag AMA gått in som ägare av Sportringen Arvidsjaur. 

Trots coronatider valde Donald satsa:
-Ja, jag kände att det behövs en sportbutik i Arvidsjaur, sedan Intersport la ner. Vet att många kör ner till Skellefteå och handlar sina artiklar nu. Då passar de även på att handlar skor, kläder, livsmedel och annat också. En förlust för hela vår kommun. 

Förre ägaren av fastigheten och Donald kom överens och det slutade med att Donalds bolag AMA (Arvidsjaur Mark & Asfalt AB) köpte hela huset med butik, lager och två stora lägenheter på övervåningen:
-Det känns bra och tryggt att ha AMA i ryggen.

Kommer vi att se dig bakom disken i butiken?
-Nej, för fanken! Det är liksom inte min grej. Jag ska sitta i maskiner och köra. Utan vi har redan klart med Ida Nyman som huvudansvarig för textil i butiken. Sedan kan det även bli aktuellt med ytterligare någon anställd. Totalt lär det bli 2,5-3 personer som anställs i AMA. 

Sortimentet blir lokalt förankrat:
-Jepp, vi ska lyssna och anpassa oss efter vad folk vill ha. 

Maria Nilsson, Lärcentra/näringslivsenheten (skymd), Noomi Grahn, AMA, Anne Enoksson, näringslivsstrateg Arvidsjaurs kommun samt Donald Eklund AMA tillika ägare av Sportringen Arvidsjaur, Oskar Johansson och Tim Sandgren, Arvidsjaurs Vildmarkscentrum. Foto Kent Norberg.

  • Sportringen blir dock inte ensam i lokalen...  

För i den andra delen får de nämligen sällskap av Arvidsjaurs Vildmarkcenter, som flyttar in och utvecklar sitt sortiment: 
med bland annat en satsning på produkter och friluftsliv kopplat till hund. Dessutom ett samarbete med Arvidsjaurs Renslakt AB, som blev klart i dag, torsdag:
-Tänk så perfekt att handla fiskeredskap, mask och en god bit torrkött inför fisketuren, tipsar Oskar Johansson, en av delägarna till Vildmarkcenter. De övriga är Tim och Erik Sandgren.

I nuvarande butik känner de sig trångbodda. Lagerutrymmena är väldigt begränsade, vilket gör det svårt att utvecklas. Sportringen och Vildmarkcenter kommer att dra synergier av varandra. 


Med andra ord inga vattentäta skott mellan era verksamheter?
-Absolut inte! Det är ju ett perfekt upplägg vi kommit överens om. Exempelvis; om någon skulle bli sjuk täcker vi upp för varandra. Sedan ska vi förstås hjälpas åt med att sälja och ge service när det kan vara stressigt, säger Oskar.

Den totala butiksytan är stor och lagerutrymmena sägs vara "enorma" (315 kvadratmeter):
-Du skulle gå vilse om du gick ner där. Det fina är att lagerlokalerna redan är försedda med industrihyllor. Det är bara att packa upp! säger Tim.

Hela butiken är så pass nyrenoverad och fräsch att det inte krävs någon nämnvärd renovering. Vildmarkcenter kommer däremot att inreda sin del så att den passar ihop med namnet "Vildmark...".

-Sedan ska ju förstås Sportringens färger och skyltar upp, säger Donald och understryker att det verkligen ska bli en lokal butik för alla Arvidsjaurs medborgare och våra kranskommuner.

I delen bakom Donald Ekund, Tim Sandgren och Oskar Johansson inreder Sportringen sin butiksdel. I den andra delen flyttar Arvidsjaurs Vildmarkscentrum in. Foto Kent Norberg.


Fakta:
SGN Group är en av landets ledande sporthandelsaktörer, och ägare till koncepten Team Sportia, Sportringen och Bike Nation. Under året har sportaktören, med 250 anslutna butiker, fortsatt att forma framgångsrika alternativ till centralt styrda sportkedjor. Nu växer Sportringenkedjan med ytterligare en butik, i Arvidsjaur.

-Jag får vara en del av en stark grupp med fördelaktiga inköpspriser och bra serviceavtal. Sportringen passar mig som vill vara en lokal och handlingskraftig aktör. Det gör att butiken har möjlighet att erbjuda ett lokalt förankrat sortiment med stor variation som passar kunderna just här i Arvidsjaur, säger Donald i ett pressmeddelande från SGN Group.


Bakgrund: Intersport gav upp butiken i Arvidsjaur, i fjol vintras, efter vikande försäljning. Trots kundernas lokala köptrohet kunde inte butiken räddas och tf. butikschef beklagade att den centralt ägda butiken inte hade tillräckligt med handlingsutrymme att anpassa utbudet efter den lokala marknaden.

  • Sportringen Arvidsjaur öppnar preliminärt i slutet av juli. I den renoverade lokalen, som är 600 kvadratmeter, kommer kunderna att finna en välsorterad sportbutik med fokus på fritidsprodukter, innebandy, skidor och hockey. 

Lars Palmgren, VD för SGN Sport Sverige, gläds över nytillskottet:
-Ännu en engagerad handlare har valt att ansluta sig till Sportringen-familjen!  Donald Eklund och hans team har ett stort driv och brinner för att utveckla den lokala orten. Jag är övertygad om att Arvidsjaur kommer att få mycket glädje av sin nya sportbutik, säger han i deras pressmeddelande.

  • Team Sportia är en av Sveriges ledande sportkedjor som fokuserar på utomhusträning såsom cykel, löpning, aktiv fritid och träning. Den första franchisebutiken öppnades 1989 och idag drivs ca 60 butiker av engagerade handlare runt om i landet.
  • Sportringen är en lokal sportkedja med cirka 150 butiker i Sverige. Precis som Team Sportia består Sportringen av fria handlare, vilket betyder att varje butik har sitt egna utvalda och unika produktsortiment.
  • Bike Nation är Sveriges nya cykelkedja som består av ett stort antal cykelhandlare som gått ihop för att kunna erbjuda ännu bättre service, priser och utbud. På Bike Nation möts man av kunnig personal, duktiga cykelmekaniker och inte minst massor av nya cyklar.
  • Totalt inom SGN Sport, Sverige finns ca 250 butiker spridda över hela landet. Huvudkontoret för kedjorna ligger i Mölndal och företagen ägs alla av SGN Group OY.

Skriv ut: