Åsa Skiöld hälsade alla välkomna till företagarfrukost, fredag morgon. Mötet var så välbesökt att långbordet inte räckte till utan flera besökare fick flytta till andra frukostbord.
Åsa Skiöld hälsade alla välkomna till företagarfrukost, fredag morgon. Mötet var så välbesökt att långbordet inte räckte till utan flera besökare fick flytta till andra frukostbord. "Det är väldigt positivt att dessa möten mellan kommun och näringsliv blir mer och mer välbesökta" sa kommunalrådet Sara Lundberg efteråt.  Mobilfoto: Kent Norberg.

Välbesökt företagarfrukost i Arvidsjaur

2020-02-07 09:07

Det var en välbesökt företagarfrukost på hotell Laponia fredag morgon, cirka 35 personer lyssnade bland annat på kommunens upphandlingsenhet som presenterade sin verksamhet:
-Kommunen vill se fler lokala leverantörer, sa näringslivsstrateg Ann Enoksson.

Upphandlingsenhetens säte finns i Arvidsjaur och innefattar numer även: Arjeplogs, Sorseles, Vilhelminas, Doroteas och Åseles kommuner. Enheten jobbar med att vara mer proaktiva och uppsöka företag och berätta om vad är på gång:

-Ett tips är att anmäla er på E-avrop som får ni meddelande om upphandlingar och kan se vad som är intressant för er. Titta då gärna även på vad våra samarbetskommuner har att erbjuda, och dra er inte för att lägga anbud, sa Ann Engberg, upphandlare.
Maria Nilsson, redogjorde för Lärcentrums verksamheter som ger möjlighet till distansutbildning, lån av lokaler och datorer:

-Allt för att så få som möjligt ska slippa lämna Arvidsjaur för att studera. Fokus nu ligger på kompetenshöjning, där vi tjuvstartat redan lite, sa Marie och berättade vidare att kommunen via Lärcentra kommer att erbjuda utbildning i bland annat "Digital kompetens".


Utbildningen delas upp i tre moduler:

  • Produktion och drift av hemsida
  • Marknadsföring via sociala medier
  • Sätt upp och driva webbhandel

-Utbildningen riktar sig i första hand till befintliga företag och handledningen kommer att vara individuell, då vi vet att det finns olika behov. 

Preliminärt blir utbildningen onsdagar. Helt kostnadsfritt!

I närtid ska en kompetensbehovsinventering genomföras bland Arvidsjaurs kommuns företag. Detta för att få en överblick om vilka ytterligare utbildningar som önskas.


 

Företagarna informerade slutligen om en "kick-off" med inbjudna företagare från hela Sverige, 3-5 april. Det blir after work på fredag och föreläsning med Tomas Fogdö med mera på lördag:
-Tid kommer även att finns för shopping. Så passa på att skylta med bra erbjudanden i era butiker, tipsade Karina Lidén, FR Arvidsjaur. 

 

 


Skriv ut: