Pristagarna på Arvidsjaurgalan 2019

2019-11-20 16:27

Mer bilder från Arvidsjaurgalan finns i en annan artikel på kommunens hemsida.

Årets medborgare i Arvidsjaurs kommun 2019
Bo Lundmark


"Överrumplande, oväntat, men oerhört roligt!" så beskrev Bo Lundmark känslan över att ha blivit utsedd till Årets medborgare i Arvidsjaurs kommun. Bo har satt Arvidsjaur och Glommersträsk på kartan genom sitt idoga arbete med alternativa bränslekällor samt nu senast Glommersbär som fick guldmedalj för sin "brillianta hjortronnektar" (se tidigare artikel på hemsidan). Prissumman 5000 kr har han valt att dela mellan Glommersträsk skid- och volleybollsektion och Gallijar-Järvlia Kulturbygdsförening. Foto Kent Norberg.

Motiveringen: "Bo Lundmark är en sann innovatör, entreprenör och lokalpatriot vars sammantagna gärning är av enorm betydelse för den ort och landsbygd han verkar i. Vidareutvecklingen av lokala råvaror resulterade i en guldmedalj i kategorin "SM i mathandverk". Bo är därmed välförtjänt av utmärkelsen Årets medborgare i Arvidsjaurs kommun 2019".


 

Årets företagare 2019
Stefan Sundqvist

En, två, tredje gången gillt... Stefan Sundqvist, Exercise Gym, lyckades efter att ha varit nominerad två gånger tidigare, i år vinna den prestigefyllda titeln "Årets företagare". Tvivelsutan tillhörde Stefan en av de gladare på galan på lördagskvällen. Här får han stående ovationer på vägen upp till scenen för att hämta hem sitt pris av Åsa Skiöld, FR Arvidsjaur och konferencieren Åsa Ivarsdotter.  Foto Kent Norberg.


"Hejna, var en vältränad karl. Inget lösfladder. Bara stenhårt. Känns nästan om att ta på en angustjur" skämtade Åsa Ivarsdotter.


Ungdomsledarstipendium
Björn Eliasson 


”Björn Eliasson har under många år visat ett stort engagemang för Arvidsjaurs ungdomsfotboll. Han har varit en av de drivande att slå ihop två fotbollsföreningar till en, dam- och herrföreningarna. Med stor kärlek till fotboll, ett högkvalitativt ledarskap, en positiv inställning och intresse för ungdomars idrottande är han en värdig vinnare av 2019 års ungdomsledarstipendium.”

Årets butik
LNKN 

"Vi är stola över att vi vågade satsa och starta en hel ny klädbutik i samhället" sa glada systrarna Stina och Emelie Edström.

Ungdomsidrottspris
Hilda Granberg

 ”Hilda Granberg har under några år varit uttagen till det samiska ungdomslandslaget i fotboll. Hon är den enda spelare från Arvidsjaur som lyckats ta guld (2018) och silver (2019) med det samiska laget i Piteå Summergames. Hilda är en mycket engagerad fotbollstjej som under året pendlat till Piteå för att träna fotboll 3-4 gånger i veckan. Hon är en värdig vinnare av 2019 års ungdomsidrottspris.”

 

Ungdomskulturpris
Ensemblen Ask-kungen 


”Ungdomarna har skapat en normkritisk dans- och teaterföreställning och genom den gjort ett fantastiskt arbete med att gestalta nutiden och de svårigheter som finns i samhället. De har dessutom gjort det med sådan fingertoppskänsla att uppsättningen skulle behöva få möjlighet att framföras landet runt. 

Ensemblen Ask-kungen är värdiga vinnare av 2019 års ungdomskulturpris.” 
  

Kulturpristagare år 2019
Karl-Erik Stenlund 


”Karl-Erik Stenlund har med sin passion för dans och musik sett till att Arvidsjaurbor, och även andra från närliggande kommuner, under många år har fått dansa och lyssna till en spelman vars positiva livssyn sprider en enorm glädje till alla och envar. Karl-Erik är en värdig vinnare av 2019 års kulturpris”.


Näringslivsprofil 2019

Ralf Lundberg, vd Arvidsjaurs flygplats AB


"Ralf har i sin roll som vd för Arvidsjaurs flygplats under lång tid, med stort engagemang och professionalitet, arbetat för Arvidsjaurs och hela regionens utveckling. Han är flygplatsen personifierad och utmärker sig framförallt i sin förmåga att se helheten. Ralf är uppskattad av många, såväl inom flygplatsvärlden som bland näringslivet och medborgarna i kommunen".

Årets nyföretagare 2019
Janina Bienkowski och Robert Möller, Triple X Adventures AB

 "Årets nyföretagare2019 har med en fantastisk produkt och med ett lyckosamt samarbete lokalt, nationellt och internationellt lyckats att på kort tid växa på ett imponerande sätt. Med engagemang, vilja och kreativitet utöver det vanliga har de satt Arvidsjaur och Akkavare på kartan och låtit kunderna, som de skriver på sin hemsida; "Discover the charm of Swedish Lapland".


Rotarys ungdomsstipendium
Aaron Möller


Aaron Möller tilldelades Rotarys ungdomsstipendium för sina färdigheter som violinist. "Jag planerar att söka in på högre utbildning, så att jag kan komma tillbaka och spela för Arvidsjaurspubliken".


Lions pristagare

Lena J Lundgren


Lions Erling Stenlund delade ut Lions stipendium till"sångfågeln"Lena Jakobsson Lundgren, för sina gärningar som körledare och musikaliska gärning.Konferencier var Åsa Ivarsdotter

 "Det här var roligt, vi gör om det nästa år!" sa Åsa.


Skriv ut: