Arvidsjaurs flygplats i början av vintern med snö

Buss, flyg och tåg

Arvidsjaur - Noden i Norrlands inland.

Buss

I Arvidsjaur finner du den lokala busstationen centralt placerad bakom Coop Konsum. Här kan du med Länstrafiken i Norrbotten ta bussen till kuststäderna (ex. Luleå, Piteå eller Skellefteå), norrut mot Jokkmokk, Gällivare och Kiruna eller söderut mot Vilhelmina och Östersund. För mer information om tidtabeller och avgångar gå in på Länsstrafiken Norrbottens hemsida, länken hittar du under "Relaterade länkar".

 Flyg

Arvidsjaur har en egen flygplats lokaliserad ca 1 mil utanför samhället. Härifrån går direktflyg till Stockholm med jetplan vilket innebär att du kan ta dig från Arvidsjaur- Stockholm på ca en timme. På vintern går även flyg ut i Europa, till Frankfurt, München, Hannover och Birmingham.

För mer information om tidtabeller och avgångar gå in på flygplatsens (Arvidsjaur Airport) hemsida, länken hittar du under "Relaterade länkar".

 

Tåg

Inlandsbanan går genom Arvidsjaur och trafikeras på sommaren. Varför inte ta en tur med och upptäck den svenska vildmarken? Är du den spontana typen kanske tågluffa är något för dig och om inte så finns det helhetslösningar att undersöka på Inlandsbanans hemsida (länk nedan).

Tre helger i juli går även det klassiska gamla ångloket mellan Arvidsjaur och Slagnäs. Passa på att göra en resa i tiden samtidigt som du rör dig mot framtiden!

 

Hyrbil

Skulle du vilja utforska områdena kring Arvidsjaur mer på egen hand finns det alternativet att hyra en bil. Under "Relaterade länkar" finns ett antal olika hyrbilsfirmor att kontakta vid intresse.

Skriv ut: