Buss, flyg och tåg

Arvidsjaur - Noden i Norrlands inland.

Buss

I Arvidsjaur finner du den lokala busstationen centralt placerad bakom Coop Konsum. Här kan du med Länstrafiken i Norrbotten ta bussen till någon av kuststäderna (ex. Luleå, Piteå eller Skellefteå), norrut mot Jokkmokk, Gällivare och Kiruna eller söderut mot Vilhelmina och Östersund. För mer information om tidtabeller och avgångar gå in på Länsstrafiken Norrbottens hemsida, länken hittar du under "Relaterade länkar".

 

Flyg

Arvidsjaur har en egen flygplats lokaliserad ca 1 mil utanför samhället. Härifrån går direktflyg till Stockholm med jetplan vilket innebär att du kan ta dig från Arvidsjaur- Stockholm på ca en timme. På vintern går även flyg ut i Europa, till Frankfurt, München, Hannover och Birmingham. Från 2015-2016 ökade utlandschartern från Arvidsjaurs flygplats med 10% och antalet besökare här på vintersäsongen ökar varje år med ett antal procent. För mer information om tidtabeller och avgångar gå in på flygplatsens (Arvidsjaur Airport) hemsida, länken hittar du under "Relaterade länkar".

 

Tåg

Inlandsbanan går genom Arvidsjaur och trafikeras på sommaren. Varför inte ta en tur med och upptäck den svenska vildmarken? Är du den spontana typen kanske tågluffa är något för dig och om inte så finns det helhetslösningar att undersöka på Inlandsbanans hemsida (länk nedan).

Tre helger i juli går även det klassiska gamla ångloket mellan Arvidsjaur och Slagnäs. Passa på att göra en resa i tiden samtidigt som du rör dig mot framtiden!

 

Hyrbil

Skulle du vilja utforska områdena kring Arvidsjaur mer på egen hand finns det alternativet att hyra en bil. Under "Relaterade länkar" finns ett antal olika hyrbilsfirmor att kontakta vid intresse.

Buss

I Arvidsjaur är busstrafiken huvudsakligen långdistanstrafik till någon av omkringliggande byar eller andra samhällen och städer.

Mycket människor flyger till och från flygplatsen, speciellt på vintern

Flyg

Arvidsjaur har en egen flygplats cirka 1 mil utanför centrum. Har du ingen egen bil med dig när du besöker oss går det lätt att ta sig från centrum till flygplatsen med flygtaxi!

Tåg

Via Inlandsbanan når du så mycket som en tredjedel av Sverige. Passa på att upptäcka något nytt i Arvidsjaur.

Skriv ut: