Vandringsleder

Arvidsjaur är täckt av skog och i skogen finns stigar, leder och vägar. Att hitta en plats att vandra på bör med andra ord inte vara så svårt, men ibland behövs det hjälp. Därför har vi här listat några av alla de vandringsleder som finns!


Vittjåkksleden

Vandra från Arvidsjaur samhälle och upp till lågfjället Vittjåkk i kuperad skogsmark med myrar och små isälvsåsar. Beundra utsikten mot Arvidsjaursjön och fjällen och ta en fika vid vindskyddet halvvägs. Välj att fortsätta vandringen in i Vittjåkk-Akkanålke naturreservat på någon av de anslutande stigarna eller vandra tillbaka mot Arvidsjaur.


Du kan välja mellan att starta vid Gamla Prästgården i Arvidsjaur eller vid Prästbergets skidanläggning alternativt gå från Vittjåkk och ned mot Arvidsjaur.


Observera att leden delvis går inom Försvarsmaktens övningsområde. Skyltar finns och det är inte tillåtet att lämna stigen dessa sträckor.

 

Mer att upptäcka!

Fler möjliga exempel på att vandra finner du i menyn till höger, men det går självklart att vandra på fler ställen. Läs mer om Allemansrätten och vilka möjligheter som finns till att vandra och röra sig i skog och mark i Sverige i länkarna nedan. Missa inte länsstyrelsens alla naturreservat i kommunen som går att hitta på deras hemsida. Så nu är det bara att ta sig ut och upptäcka din egna nya favoritplats på jorden!

 

Vandra till lågfjäll och toppar

Sugen på något nytt? Upptäcka nya vyer? Via denna karta från Top of Arvidsjaur finns många bergstoppar utmarkerade med koordinater och namn för dig att upptäcka. Skicket på leder och markeringar är mycket varierande och det är inte säkert att det ens finns eftersom detta är ute i fri terräng. Ta ett kliv ut i den riktiga vildmarken - Kom som du är, upptäck ditt nya jag!

 

Levande karta med vandringsleder

Klicka på bilden nedan för att öppna en interaktiv (levande) karta som visar vandringsleder och motionsstråk i Arvidsjaurs kommun. I kartan kan du zooma in och ut och söka platser. Med hjälp av inbyggd positionshanterare i mobil eller platta kan kartan hjälpa dig att hitta lederna om du trycker på min plats i kartan.   

Kartan kan öppnas i en vanlig webbläsare både i dator, platta eller mobil. 

Legogubbe på vandring med karta

Skriv ut: