Sandbackaskolan hus A och B
Sandbackaskolan hus A och B

Gymnasiet/Sandbackaskolan

På Sandbackaskolan kan du få en bra gymnasieutbildning i välutrustade lokaler i Arvidsjaur. Skolan ligger i ett naturskönt område i utkanten av staden med många aktiviteter i närheten, t.ex. idrottshall, motionsspår och skidspår. Sandbackaskolan är en relativt liten gymnasieskola där alla känner alla. I skolan fäster vi lika stor vikt vid ditt lärande som vid ditt välbefinnande.

På skolan ges utbildning inom sex av de nationella programmen; Ekonomi, Natur, Samhälls, Barn- och fritid, Fordons, Vård och omsorg samt Introduktionsprogrammet. Sandbackaskolan ansvarar även för kommunens SFI (svenska för invandrare) och vuxenutbildning. Det totala antalet elever är cirka 300.

Dags att söka till alpina skidgymnasiet! Klicka på bilden eller se relaterade länkar "våra program" - "alpina skidgymnasiet" längst ner på sidan. 

Dags att söka till det nya flygteknikprogrammet! Eleverna på detta program får en utbildning till flygmekaniker med europeiska certifikat, vilket ger tillgång till en stor arbetsmarknad inom civil och militär luftfart. Kontakta ansvarig instruktör Nils Bohman för mer information.

Skriv ut: