Näringslivsevenemang

Här anordnas flera aktiviteter som kan vara intressanta för dig som redan är eller som funderar på att bli företagare. Listan kommer att fyllas på eftersom. Saknar du något arrangemang? Hör av dig!Vi vill hälsa dig varmt välkommen till en digital workshop i två delar. Det kostar inget att delta och anmälan görs till e-post: erika.forsberg@arvidsjaur.se
Workshopen arrangeras av projektet "Näringslivsutveckling i Arjeplog & Arvidsjaur" som finansieras av Regionala utvecklingsfonden och Region Norrbotten.

Tillväxtstrategier och hur man skriver en vinnande affärsplan
Varför är tillväxt viktigt? Vilka tillväxtstrategier finns det? Vad är fördelarna och utmaningarna i de olika strategierna? Vad ska en affärsplan innehålla? Hur ska man strukturera den? Vilka rubriker ska man ha med och i vilken ordning ska man presentera den? Hur ska man skriva en affärsplan som attraherar externt kapital och/eller en investerare? Vad tittar en investerare på mm? Jag väver in finansiering/riskkapital och kapitalanskaffning som en röd tråd genom hela utbildningen.
Dag: 12 maj
Tid: 10.00-15.00
Lunchuppehåll: 12-13

Affärsplanering och finansiering/kapitalanskaffning ur ett investerarperspektiv
Vi repeterar kort hur man skriver en vinnande affärsplan som attraherar externt kapital och externa investerare. Vi tittar på hur finansieringskartan i Norrbotten ser ut och reder ut skillnaderna mellan olika finansieringsformer som t.ex. lån, topplån, konvertibler, eget kapital, riskkapital mm. Vi pratar också om vilka olika finansieringsformer det finns såsom såddkapital, tillväxtkapital, expansionskapital mm. Vi lägger lite extra fokus på riskkapital och affärsänglar samt tittar på ett konkret exempel vad gäller investeringspolicy mm. Jag avslutar med att berätta om varför vi investerade i Treehotel när jag jobbade på Partnerinvest Norr.
Dag: 19 maj
Tid: 10.00-15.00
Lunchuppehåll: 12-13

Om Monica Wikström-Johansson som håller i workshopen:
Monica var med vid uppstarten av det regionala riskkapitalbolaget Partnerinvest Norr och jobbade som investment manager i fem år innan hon startade sitt konsultbolag. Idag har bolaget bland annat Norra Finans som kund, där Monica ansvarat för etableringen i Luleå och är inhyrd som marknadschef.

 

Skriv ut: