Årets nyföretagare 2019 blev: Janina Bienkowski och Robert Möller, Triple X Adventures AB. Foto Kent Norberg.

Starta företag

Funderar du på att starta eget företag, har du en bra idé eller är du nyfiken på att veta mer? Här får du några tips om vart du kan vända dig för att få stöd.

Funderar du på att bli företagare? Det första man tänker på är ofta att starta eget från grunden men det finns fler möjligheter att fundera på. Du kan köpa ett företag som redan finns eller ditt nya företag kanske ska bli franchisetagare? Om ni är flera som vill driva företag tillsammans kan kooperativ eller sociala företag vara ett alternativ.

Vilket som är bäst är olika från fall till fall. Det beror till exempel på din situation, vad du själv vill och på hur konjunkturen och branschen ser ut.

NyföretagarCentrum Nord

Arvidsjaurs kommun sammarbetar med NyföretagarCentrum Nord. Du som är ny eller blivande företagare erbjuds kostnadsfri rådgivning. Kontakta gärna Anna Gustafsson för rådgivning på NyföretagarCentrum Nord i Arvidsjaur.

NyföretagarCentrum Nord

Företagslots

Här finns information för dig som är företagare, är på väg att bli eller kommit en bra bit i din planering. Företagslotsen är en kostnadsfri service till för att ge företagare vägledning i ärenden som berör fler än ett område inom Arvidsjaur kommun.

Företagslots

Verksamt.se

Här finns samlad information och service från fyra olika myndigheter på samma plats, dessa är Skatteverket, Tillväxtverket, Bolagsverket och Arbetsförmedlingen.

verksamt.se

Skatteverket

Som ny företagare har du möjlighet att delta på Skatteverkets informationsträffar. Där kan du ställa frågor, få veta mer om hur det fungerar med skatter i ett företag och hur du kan använda Skatteverkets digitala tjänster. Boka din plats här:

Skatteverkets informationsträffar

Tillväxtverket

Här hittar du information du behöver för att driva, utveckla och starta företag. Tillväxtverket arbetar i hela Sverige för fler och växande företag samt ett hållbart och konkurrenskraftigt näringsliv.

Tillväxtverket

Anna Gustafsson

Affärsutvecklare Nyföretagarcentrum Nord

Telefon: 0960 - 65 45 85

Anne Enoksson

Näringslivsstrateg

Telefon: 0960-155 52
E-post: fornamn.efternamn@arvidsjaur.se

Karina Lidén

Näringslivsutvecklare

Mobil: 072-243 32 35
E-post: fornamn.efternamn@arvidsjaur.se

Skriv ut: