NiAA

Projektet är ett samverkansprojekt mellan Argentis AB och Näringslivsenheten, Arvidsjaur kommun. Ett systerprojekt till näringslivsprojektet Näringslivsutveckling i Möjligheternas Region (NiMR).

Projektets mål är att Arjeplog och Arvidsjaur tillsammans med övriga kommuner i Region 10 (Sorsele, Dorotea, Vilhelmina, Lycksele, Norsjö, Åsele, Malå och Storuman) ska vara en attraktiv region med fler konkurrenskraftiga företag som utvecklar och tillvaratar kvinnor och mäns kunskaper. Vi vill se fler växande företag inom Region 10. 

Våra delmål och fokusområden:

  • Företag i Arjeplog och Arvidsjaur har större kunskap än innan projektets start om hur de kan stärka sin förmåga till kapitalförsörjning.
  • Företag i Arjeplog och Arvidsjaur som står inför ett generations- eller ägarskifte har större kunskap och står bättre rustade inför denna omställning.
  • Fler företag i Arjeplog och Arvidsjaur ska sälja på en större marknad.
  • Fler företag i Arjeplog och Arvidsjaur ska jobba med innovativa processer.
  • Kompetensförsörjning. Företag i Arjeplog och Arvidsjaur har en ökad kunskap om hur de blir mer konkurrenskraftiga och attraktiva som arbetsgivare.

Projektet jobbar främst med informations-/kunskapsinsatser och coachning direkt till företagen. Vi erbjuder lokal och lättillgänglig rådgivning inkluderande för alla.

Projektet pågår mellan 2019-01-17 – 2021-04-30.

Skriv ut: